hirdetés

Rakétatalálat érte az Ukrajna délnyugati részén fekvő Odesszát, a támadásban minimum nyolcan meghaltak, tizennyolcan pedig megsebesültek – közölte szombat délután a kijevi elnöki hivatal. Az orosz hadsereg offenzívája senkit sem kimél.

 

Nem sokkal korábban az ukrán haderő arról adott tájékoztatást, hogy két rakéta csapódott be a fekete-tengeri kikötővárosban, amelyek egy katonai létesítményt és két lakóépületet találtak el. Azt is közölték, hogy az ukrán légvédelem két másik rakétát megsemmisített.

Volodimir Zelenszkij határozott szavakkal szólt a dél-ukrajnai Odessza kikötőváros elleni mai rakétatámadásról, amelyben legalább öten meghaltak, és 18-an megsebesültek. Elmondása szerint hét rakéta csapódott be ma Odesszába – írja a Guardian.

Megöltek egy három hónapos csecsemőt. A háború akkor kezdődött, amikor ez a baba egy hónapos volt. El tudják egyáltalán képzelni, hogy mi történik? Ezek csak szemetek. Egyszerűen szemetek. Nem tudok más szavakat használni ebben a helyzetben. Ezek csak szemetek – mondta az ukrán elnök.

 

( Nagy A.)