hirdetés

A leköszönő amerikai elnök is megszólalt, és nemtetszését fejezte ki az FBI újraindított Clinton nyomozása miatt. Szerinte tények helyett célozgatással próbálják befolyásolni a közvéleményt.

FBIÉlesen bírálta az amerikai elnök az FBI-t amiatt, hogy alig több mint egy héttel az elnökválasztás előtt úgy döntöttek, ismét nyomoznak amiatt, hogy Hillary Clinton külügyminisztersége idején saját e-mail-címéről intézett hivatalos ügyeket. A korábbi vizsgálatok szerint Clinton nem követett el olyan cselekményt, amiért elítélhetnék, az FBI elnöke most viszont azt mondta: egy másik ügyben vizsgálódtak, amikor tudomást szereztek olyan információkról, amelyek lényegesnek tűnnek.

Az akták újranyitására Barack Obama úgy reagált, hogy nem akar kommentálni konkrét ügyet, de elfogadhatatlannak tartja, ha tények helyett célozgatással próbálják befolyásolni a közvéleményt.
– Azt gondolom, az a normális egy nyomozásban, ha nem részinformációkból és szivárogtatásokból indulunk ki, hanem konkrét döntésekből – jelentette ki.

Obama közölte, megbízik Hillary Clintonban, akinek szerinte felfújják a tévedését.