hirdetés

Donald Trump muzulmánellenes megnyilvánulásai miatt hivatalba lépése óta először Barack Obama Amerikában ellátogatott egy mecsetbe. Ezzel biztosítani akarta a muszlimokat támogatásáról.

Barack Obama

 

Az iszlám vallás elleni támadás egyben támadás az összes hit ellen – jelentette ki Barack Obama amerikai elnök szerdán, amikor hivatalba lépése óta először ellátogatott egy amerikai mecsetbe.

A Fehér Ház szerint az elnök a látogatással ellensúlyozni akarja Donald Trump és az elnökjelöltségért kampányoló más republikánus politikusok muzulmánellenes kirohanásait, amelyekkel egyes amerikaiak félelmére játszanak rá.

Az iszlám mindig is Amerika része volt – mondta Obama a Baltimore közelében lévő mecsetnél. Amikor bármely vallási csoportot célba vesznek, mindannyiunk felelőssége, hogy felszólaljunk ellene – tette hozzá.

A keresztény Obama külföldi útjain már járt mecsetben, például Kairóban, Jakartában és Kuala Lumpurban, de az Egyesült Államokon belül ez az első ilyen látogatása azóta, hogy 2009-ben elnök lett.