hirdetés

Nyomozást indítottak Franciaországban a sok végtaghiányos csecsemő miatt. Az esetek Ain megyében fordulnak elő leginkább és ez több mint gyanús a hatóságoknak.

francai gyerekbetegségMivel az elmúlt években végtaghiányos csecsemők születtek Franciaországban, ezért országos szintű nyomozást indítottak, hogy kiderítsék: miért születik ennyi beteg baba. Az első vizsgálat, amit több mint egy tucat beteg csecsemő miatt indítottak el, sikertelennek bizonyult. Most kiderült újabb 11 beteg baba jött a világra , hiányos végtagokkal a svájci határ melletti Ain régióban.

Az esetek 2000 és 2015 között történtek, és a kórházi adatbázisok átfésülése után bukkantak ezekre a nyomozók. Arra azonban az első alkalommal nem jöttek rá, mi okozhatta a különös egybeeséseket.

Agnès Buzyn Franciaország egészségügyi minisztere széleskörű nyomozást ígért, valamint azt, hogy januárban és nyáron közzétesznek egy-egy jelentést.

Úgy gondolom, egész Franciaország tudni akarja, mi ez. Nem akarunk semmit kizárni. Talán a környezet, talán valami, amit elfogyasztottak, vagy megittak. Vagy valami, amit belélegeztek. Most egyelőre nem tudom – mondta a miniszter.