hirdetés

Úgy tűnik megtört a jég. Ukrajnába látogatott Novák Katalin köztársasági elnök, akire a TEK vigyázott. A látogatás egy nemzetközi program volt, amely a Gabonát Ukrajnából nevet viselte. A magyar köztársasági elnök asszonyunk találkozott Volodimir Zelenszkijvel is, aki korábban élesen bírálta Magyarországot a Putyinista barátság miatt.

 

Itt vagyok Kijevben az ukrán elnök meghívására. Ahol baj van, ott segítünk – írta szombaton kezdődött ukrajnai látogatásának első, még délelőtti Facebook-posztjában Novák Katalin. A magyar köztársasági elnök programjának részeként – a lengyel, a belga és a litván miniszterelnök társaságában – találkozott Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna államfőjével.

A magyar államfő délután is posztolt, mégpedig arról, hogy miről beszélt a kijevi találkozón, ahol javaslatot is tett: „2022 a háború éve volt, 2023 pedig legyen a béke éve!”.

Egyébként Novák Katalin utazása mindenképp jelzés értékű. Ez a legmagasabb szintű látogatás a magyar állami részről az orosz háborús agresszió óta.

Ami elképesztő, hogy Novák Katalint rengetegen bántották és szólták meg természetesen a közösségi oldalon. Nos ezek bátor embereknek hiszik magukat de elgondolkodtató vajon a békét akarják vagy Ukrajna elpusztítását vetődik fel a kérdés az emberbe. Persze amíg az oroszok voltak Magyarországon ezen kommentelőknek biztos az is rossz volt, de most imádják Putyint.

Nos Novák Katalin utazása előtt le a kalappal, igenis nem haragban kell élni a szomszédainkkal, hanem viszonylagos , normális, békés módon. ehhez pedig azt kell tenni, amit a köztársasági elnök asszony tett.