hirdetés

Egy tizenkét éves kislány megerőszakolásáért és meggyilkolásáért életfogytiglant kapott férfi, mindössze négy hónapnyi fogság után nőnek öltözve, felesége és két kisgyermeke kíséretében egyszerűen kisétált az indonéziai börtönből. 

Börtön JakartaA jakartai Szalemba börtön térfigyelő kameráinak felvételein látszik, amint hidzsábbal, a muszlim nők hagyományos kendőjével a fején, napszemüvegben, kirúzsozott szájjal, két gyermeke kezét fogva a gyanútlan őrök jelenlétében távozik. A jakartai rendőrség szóvivője szerint az indonéziai börtönökben a női látogatókat nem ellenőrzik, csak a férfiakat.

A szökés az íd al-fitr muzulmán böjttörő ünnep hetében történt. Ilyenkor jellemzően sokan érkeznek látogatóba a börtönbe, a férfi pedig egyszerűen átöltözött a zsúfolt látogatóhelyiségben, ahol kevés őr volt a rendőrség szóvivője szerint.

Feltehetően az elítélt felesége csempészte be a börtönbe a ruhákat. A rendőrség kihallgatta a nőt, de nem vették őrizetbe, mert nem lenne, aki gondoskodna a két kisgyermekről. A férfi után hajtóvadászat indult.

Az indonéziai börtönökben meglehetősen gyakoriak a szökések, mert az intézmények túlzsúfoltak és kevés az őr. A mostani eset sem egyedülálló: 2012-ben egy rab az egész testet elfedő burkába öltözve szabadult ki egy szigorúan őrzött börtönből.