hirdetés

Semjén is az 56-os ünnepségek helyett utazott. Nigériába látogatott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, ahol a nigériai elnök kommunikációs igazgatója által kiadott közlemény szerint megígérte, hogy Magyarország kész segíteni Nigériának az országban működő iszlamista terrorszervezet, a Boko Haram elleni harcban. S természetesen a helyi mezőgazdaság felvirágoztatásában is részt vennénk mi, magyarok.

semjén

Az 1956-os nemzeti ünnepünk alkalmával a KDNP vezére, Semjén Zsolt Nigériában tartózkodott.  A kormánypárti  képviselő igen fontos tárgyalásokat folytatott. Legfőképp megígérte állítólag, hogy a Nigériában  működő terrorszervezet felszámolásában részt veszünk.

Az sajnos nem derült ki pontosan, és  nem mondta meg Semjén, hogy hogyan segítenénk Nigériának – áll a nigériai beszámolóban. Arról viszont beszélt, hogy a magyar szakértelem Nigériába telepítésével segítenének az ország mezőgazdasági fellendítését.

Mindez egy picit kezd rémisztően hasonlítani az első Fidesz-kormány koalíciós partnerének, a FKgP vezetőinek a chilei cseresznyebizniszére, amely hivatott lett volna felvirágoztatni a magyar mezőgazdaságot is többek között, de ez elmaradt sajnos.