hirdetés

Valószínűleg a világ legkellemesebb vakációját töltötte Königsee mellett az a német tinilány, aki még tavaly augusztusban egy félkilós aranyrúdra bukkant a tóban. A kincset átadta a rendőrségnek, akik nem találták meg az aranytömb gazdáját, így az teljes egészében a becsületes megtalálóé lehet.

aranyrúd Németország

 

Egy 16 éves schleswig-holsteini lány tavaly augusztusban Bajorország délkeleti csücskében, a Königssee mellett vakációzott, amikor a parttól nem messze, a tó fenekén mintegy kétméteres mélységben felfigyelt egy csillogó tárgyra.

Felszínre hozta és becsületes megtalálóként átadta a kincset a hatóságoknak, amelyek mindmáig képtelenek voltak kideríteni, miként került az aranyrúd a Berchtesgadenhez közeli tóba. Bár a tartományi bűnügyi rendőrségnek sikerült helyreállítania az aranytömbön található, erősen megrongálódott azonosító számot, ez sem vezetett eredményre.

A berchtesgadeni rendőrség azt közölte, hogy mivel a megtalálás óta eltelt hat hónap – vagyis lejárt az ilyen esetekre előírt határidő –, a tinédzser megtarthatja a legalább 15 ezer eurót (4,5 millió forintot) érő aranyrudat. A megtaláló nevét nem hozták nyilvánosságra Németországban.