hirdetés

Magyarország kéz a kézben jár a latin amerikai Venezuelával. Több venezuelai kormánytisztviselővel szemben vezetett be ugyanis utazási korlátozást az USA. Korrupció és emberi jogok miatt döntöttek így, de nem árulták el, kik az érintettek. Mint ismeretes nálunk is több köztisztviselőt nyilvánítottak nem kívánatos személynek így a NAV elnök asszonyát Vida Ildikót is.

US departement

Az amerikai külügyminisztérium vízumkorlátozásokat hozott hétfőn meg nem nevezett jelenlegi és volt venezuelai kormányzati tisztségviselők ellen, akik nem kívánatosak az Egyesült Államokban különféle visszaélések miatt. Az amerikai külügyminisztérium szerint korrupció vagy emberi jogi visszaélés merül fel a személyükkel szemben, ezért nem kívánatos a beutazásuk az USA-ba. A tilalom kiterjed közvetlen hozzátartozóikra is.

Egy külügyi szóvivő alaptalannak minősítette és visszautasította Nicolás Maduro venezuelai elnök vádját, hogy Joe Biden amerikai alelnök áll a venezuelai kormány aláásására szőtt tervek mögött.

Hasonló kitiltás magyar kormányzati tisztviselőket is érintett , korrupciógyanú miatt nem engednek be hat embert. Egyedül Vida Ildikó NAV-elnökről lehet tudni, hogy ebbe a csoportba tartozik, a többi érintett kiléte az ügy tavaly őszi kirobbanása óta ismeretlen. A magyar illetékes minisztériumok ugyanis nem hajlandóak ezt nyilvánosságra hozni.