hirdetés

A francia nemzeti ünnep miatt a rendőrség nem engedélyezte, hogy hétfőn a győztes Eb csapat egy nyitott tetejű busszal végighajtson a Champs-Elysées-n, ahogy az a franciák 1998-as győzelme után történt. Így is rendkívüli rendőri készültség várható vasárnap este a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjét követően Párizsban a Champs-Elysées sugárúton, amelyet francia győzelem esetén elözönlenek majd a hazai szurkolók.

pűárizs

3400 rendőrt és csendőrt mozgósítanak a világ egyik leghíresebb sugárútján közölte szombat este Michel Cadot párizsi prefektus.

Nevezhetjük rendkívülinek az intézkedést, ez példa nélküli egy ilyen jellegű eseményen tette hozzá Cadot.

Függetlenül attól, hogy a portugál vagy a francia válogatott nyeri a döntőt, a rendőrség nem engedélyezte, hogy hétfőn a győztes csapat egy nyitott tetejű busszal végighajtson a sugárúton és onnan üdvözölje a tömeget, ahogy az a franciák 1998-as győzelme után történt. A prefektus a július 14-i nemzeti ünnep hétfőn kezdődő előkészületeire hivatkozott. A katonai felvonulás legfőbb helyszíne ugyanis a Champs-Elysées lesz.

A francia hírtelevíziók úgy értesültek, hogy francia győzelem esetén a hazai válogatott tagjai a szomszédos Foch sugárúton fogják üdvözölni a szurkolókat.

A döntő helyszínéül szolgáló Stade de France nemzeti stadiont 1300 rendőr és csendőr biztosítja.

Az Eiffel-torony tövében található 90 ezer férőhelyes szurkolói zónánál 1400 rendőr lesz vasárnap este, a tömegközlekedési járműveken pedig 700 járőr teljesít majd szolgálatot.

A párizsi prefektus egyébként sikeresnek ítélte meg az Európa-bajnokság biztosítását a fővárosban, ahol nagyobb incidensek nélkül zajlott a torna. A szurkolói zónában 1,2 millióan fordultak meg az elmúlt egy hónapban, a Stade de France pedig 650 ezer szurkolót fogadott.