hirdetés

Egyelőre nem tudni, hogy van-e magyar halálos áldozata vagy sebesültje a thai fővárosban hétfőn elkövetett pokolgépes merényletnek. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy jelenleg nincs turistaszezon Tahiföldön.A nagykövetség pedig nem kapott értesítést arról, hogy magyar sérült vagy halott lenne. 

Bangkok pokolgép

A bangkoki Magyarországi Nagykövetség kapcsolatban van azokkal a kórházakkal, amelyekbe a támadás áldozatait szállították. –mondta Endreffy Lóránd nagykövet.

Jelenleg nincs turistaszezon Thaiföldön, az ide látogatók döntő többsége november és február között utazik a délkelet-ázsiai országba. A robbanás Bangkok egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjánál, a Racsapraszong kerületben, a város egyik híres hindu szentélye közelében történt helyi idő szerint este 7 óra körül. Az Eravan szentély fontos idegenforgalmi látványosság, mindenekelőtt a Kelet-Ázsiából érkező látogatók számára, de a helyi lakosság is gyakran imádkozik ott.

Sajtóértesülések szerint a sebesültek többsége külföldi, elsősorban kínai és tajvani turista. A halottak között a thai média szerint négy külföldi állampolgár van, a nemzetiségükről azonban egyelőre nem közöltek információt. A védelmi miniszter szerint a támadás elkövetői “külföldieket” vettek célba, hogy csapást mérjenek a thaiföldi turizmusra és gazdaságra.