hirdetés

Újabb fegyveres ámokfutó gyilkolt Amerikában. A floridai lövöldözésben öt ember megsebesült, kettőt agyonlőtt az elkövető, majd magával is végzett a kertvárosi jógastúdióban. A hatóságok szerint a terrorakció egyelőre kizárható.

florida yoga gyilkosKét embert megölt, ötöt pedig megsebesített, majd önmagát is agyonlőtte egy látszólag magányos elkövető, aki tüzet nyitott egy jógastúdióban Florida amerikai szövetségi tagállam fővárosában.

A rendőrség szombati közlése szerint a 40 éves Scott Beierle helyi idő szerint péntek délután belépett a Tallahassee egyik előkelő bevásárlóközpontjában található jógastúdióba, majd tüzet nyitott az ott lévőkre, megölve a 61 éves Nancy Van Vessemet és a 21 éves Maura Binkleyt – közölte Tallahassee rendőrsége.

A támadó ezután maga ellen fordította fegyverét a rendőrségi nyomozás előzetes eredményei szerint és magával is végzett.

A lövöldözésben öt ember megsebesült, őket kórházba szállították, hármukat már ki is engedték, a másik két sebesült állapota stabil.

Michael DeLeo helyi rendőrfőnök újságíróknak elmondta, hogy a jógastúdióban tartózkodók közül néhányan megpróbáltak a többiek védelmére kelni ők ekkor sérültek meg.

Tallahassee polgármestere, Andrew Gillum, a demokraták floridai kormányzójelöltje a november 6-ai amerikai félidős választásokon, megszakította kampánykörútját, hogy a helyszínre siessen.

Semmiféle fegyveres erőszakos cselekmény nem fogadható el – írta Twitter-bejegyzésében.

Tallahassee gyilkossági mutatója a kormányzói székért folytatott verseny egyik fontos témája volt. Gillum ellenfele, a republikánus Ron DeSantis többször is azt vetette szemére Tallahassee polgármesterének, hogy nem lép fel erőteljesen a bűnözéssel szemben.