hirdetés

Nem az ISIS tagja, hanem egy Délkelet-Európából érkezett roma férfi késelt a német városban, Frankfurtban. A késelőt keresik.

keseles-nemetorszagEgy késes támadó négy embert sebesített meg egy frankfurti metróállomáson szombat délután, írta az egyik helyi rádió a honlapján. Az elkövető szökésben van, a rendőrség jelenleg is keresi.

A Delmagyar.hu Frankfurtban élő olvasójától, Andreas Felbertől úgy tudjuk, hogy ott élő romák közötti nézeteltérésről volt szó. Egy 28 fős, Délkelet-Európából érkezett csoport költözött a Hauptwache állomás 2. föld alatti szintjére. Erre Frankfurt város szociális ügyekért felelős vezetője adott nekik engedélyt a hideg időjárás miatt. Korábban Westbahnhof mellett egy templomkertben laktak.

Andreas Felber arról is beszámolt a delmagyar.hu hivatalos Facebook-oldalán, hogyan tartózkodhat egy európai állampolgár bejelentkezés nélkül Németországban.

– 3 hónap után be kell jelentkeznie az Ausländerbehördén, a külföldiekkel foglalkozó hatóságnál. A megélhetését saját magának kell biztosítania, azaz munkából eredő jövedelemmel kell rendelkeznie. A németek ilyen kérdésekben nagyon precízek. Ha felszólításra (ez az Aufforderung) nem hagyja el önként Németországot, akkor életbe lép a kitoloncolás (ez az Abschiebung). A kitoloncolás egyben egy 3 éves újrabeutazási tilalommal is jár – írja a jogi szabályozásról olvasónk.

Azaz nem bevándorló és nem is az Iszlám Állam tagja késelt, ahogy az egyik helyi lap, a Bild.de írja. A német lap információi ezzel az esettel kapcsolatban csak arra térnek ki, hogy a sérültek 16-18 éves fiatalok, akik közül hárman súlyosan, egyikük pedig könnyebben sérült a késes támadásban.