hirdetés

Még mindig nagy erőkkel keresik azt az ámokfutót, akik a Monterey Park településen lelőtt 10 embert a Holdújévi Fesztivál után. A rendőrök Tíz embert megölt, tízet súlyosan megsebesített. Nem tudni a géppisztolyos támadó miért ölt. A rendőrök szerint nem terrortámadás történt.

 

Továbbra is szökésben van az a férfi Los Angeles környékén, aki helyi idő szerint szombat éjjel Monterey Park kisvárosban lelőtt tíz embert egy holdújévi fesztivál után, további tízet pedig megsebesített – közölte a rendőrség.

A férfi egy táncklubban követte el a tömeggyilkosságot, a rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi lehetett az indítéka.

Andrew Meyer rendőr százados az AP hírügynökségnek azt mondta vasárnap: a sebesülteket mind kórházba kellett szállítani, állapotuk a stabiltól a válságosig terjed. A tíz halálos áldozat még a helyszínen elhunyt – tette hozzá. Szemtanúk szerint a gyilkos gépfegyverrel szedte le áldozatait, és válogatás nélkül tüzelve arra, akit csak meglátott.

A kínai holdújév nemcsak komoly kulturális esemény, de ezen napon kell rendezni minden adósságot is a hagyományok szerint. Sajnos számos példa volt Magyarországon is arra, hogy pénzügyi vitákat ezen ünnep után rendezték le véresen.