hirdetés

Egyre jobban durvul a terrorizmusellenes helyzet Brüsszelben. Az utcára tilos kimenni, sőt a villanyokat is le kell oltani mindenhol. Az ablakok közelébe sem szabad menni. A terrorizmus elérte célját, mindenhol a félelem, a gonosz lesz úrrá. 

PARIS, FRANCE - NOVEMBER 14: Soldiers inspect the attack scene at Bichat street, in central Paris, France early on November 14, 2015. Reports indicate that more than 140 people overall have been killed in at least two suicide bombings, another explosion and a drive-by shooting, which targeted seven different locations. Mustafa Sevgi / Anadolu Agency

Rendőri akció indult Brüsszel belvárosában vasárnap este. A rendőrök megkérték a lakókat, hogy ne menjenek az utcára, sőt az ablakhoz sem. Akiket például egy étteremben ért az akció, azokat a rendőrök és a fegyveres katonák kísérték haza, a szállodákból nem engedték ki a vendégeket az utcára.

A helyzet állítólag nyugodt, de egy darabig még a tudósító újságírókat is megkérték a rendőrök, maradjanak, ahol vannak. Belgium, ahonnan a párizsi merénylők nagy része származik, még hónapokig fennakadásokra számíthat a mindennapi élet terén, úgy tűnik.