hirdetés

Nagy bajban van az amerikai fenegyerek, a beszólásairól, ismertté vált elnökaspiráns. Bár egyre többen követelik, Donald Trump, amerikai republikánus párti elnökjelölt nem hajlandó bemutatni adóbevallását a közvéleménynek. Sőt közölte, ahhoz senkinek semmi köze, már aki egyszerű halandó választópolgár.

trump

A New York-i ingatlanfejlesztő szerint az USA polgárainak nincs joguk arra, hogy betekintsenek adóbevallásába, s amikor az ABC News csatorna újságírója azt kérdezte tőle, milyen kulccsal adózik, közölte: a kérdezőnek semmi köze ehhez.

Trumpot az utóbbi napokban nemcsak várható ellenfele, a Demokrata párti Hillary Clinton szólította fel, hogy tárja a közvélemény elé adóbevallását, hanem a republikánus Mitt Romney is, aki szerint Trump köteles a kért adatok közzétételére.

Trump az utóbbi napokban arra hivatkozva tagadta meg 2009–2014-re vonatkozó adóbevallásának a közzétételét, hogy a részleteket még ellenőrzik az amerikai adóhatóságok. Az ABC Newsnak Trump azt mondta, ha lezárul a „rutinellenőrzés”, akkor megmutatja a dokumentumokat azoknak, akikre ez tartozik, ám kitartott a mellett, hogy a közvélemény egészének nincs joga megismerni a teljes bevallást.

Trump adóügyei azt követően kerültek napirendre, hogy a politikus a napokban elismerte, igyekezett a lehető legkevesebb adót fizetni.

Küzdöttem, hogy a lehető legkevesebbet fizessem. Országunk ugyanis pazarolja a pénzt. Elveszik a pénzünket adóban, majd leengedik a lefolyóban – közölte a milliárdos üzletember.