hirdetés

Nem tudni miért ölték meg a magyar fiatalt Marseillben a géppisztolyos banditák. Mint ismeretes egy kávézóra nyitottak tűzet a símaszkos támadók, amely során egy rokonlátogatásra érkező magyar magyar fiatalember azonnal meghalt, édesapját pedig életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Police officers stand by the site where three persons have been killed and one injured during a shoutout on April 25, 2013 in Istres, near Marseille. A suspect has been arrested.    AFP PHOTO / GERARD JULIENGERARD JULIEN/AFP/Getty Images

Marseille-ben egy autóból nyitottak tüzet egy belvárosi kis kávézó teraszán üldögélő társaságra. A két álarcos támadó automata gépfegyverrel, Kalasnyikovval adott le több lövést. A támadásban hatan megsérültek, egy magyar fiatal a helyszínen pedig meghalt, aki rokon látogatásra érkezett a francia városba.  A fiú édesapját életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A támadók elmenekültek, autójukat kiégve később megtalálták. A rendőrök hajszát indítottak a fegyveresek után de egyelőre sikertelenül.

 

A mno.hu értesülései szerint az áldozat, T. László és családja békési származású. A fiatalember látogatóba ment édesapjához, aki a kávézó portásaként dolgozott, korábban pedig az idegenlégióban szolgált. A fiatalember Békésen sofőrként dolgozott, szabadidejében amatőr szinten kézilabdázott. Így a hatóságok egyelőre kizártnak tartják, hogy ő volt a banditák célpontja.

Marseille kikötőváros tele bevándorlókkal, külföldiekkel és harcedzett volt légiósokkal. Ilyen támadásra azonban rég volt példa a francia nagyvárosban.