hirdetés

Összesen 35 ember sebesült meg Marseille-ben, ahol orosz és angol szurkolók csaptak össze. Többségük már elhagyhatta a kórházat, négy ember állapota azonban továbbra is kritikus. A La Provence című lap beszámolója szerint vasárnapra már kevesen maradtak kórházban a sebesült szurkolók közül. A jelentésről beszámoló Sputniknews emlékeztetett arra, hogy a rendőrség könnygázt vetett be a verekedők megfékezésére.

marseille EB

A BBC jelentése szerint több brit is kórházba került, egyikük állapota súlyos; ő még a korábbi összecsapásokban sebesült meg, amelyek már csütörtökön megkezdődtek a két tábor között. Julian King, Nagy-Britannia párizsi nagykövete a Twitteren számolt be arról, hogy a szombat éjszakát is kórházban töltötte több angol szurkoló. A francia rendőrök beszámolója szerint egy angolt ők élesztettek újra,  ő az egyike a kritikus állapotban lévőknek.

Az angol–orosz mérkőzés lefújása után ismét összecsapást provokáltak ki az orosz szurkolók a stadionban, de ez nem volt összemérhető a meccs előtti, délutáni verekedéssel. A stadionban az orosz szurkolók petárdákat hajigáltak, bengáli tüzet gyújtottak, és mindenféle tárgyakkal dobálták az angol drukkereket. Sérültekről nem érkezett jelentés. A pirotechnikai eszközök annak ellenére jutottak be a stadionba, hogy a szurkolóknak három ellenőrző ponton is meg kellett mutatniuk a csomagjaikat. Összecsapások voltak Nizzában is a rendőrök, valamint az északír és lengyel szurkolók között, itt hatan sebesültek meg.