hirdetés

Magyarország is felszólította az állampolgárait, hogy ne utazzanak Ukrajnába. A Konzuli Szolgálat közleményében tudatja, hogyha valaki bajba kerül nem feltétlenül tudja garantálni a segítségnyújtást. Azt nem tudni, hogy a magyar diplomaták maradnak-e Ukrajnában.

 

„Az Ukrajna és Oroszország között az utóbbi napokban kialakult feszültségre tekintettel kérjük, hogy utazásuk szükségességét fontolják meg és lehetőség szerint halasszák későbbre” – ez a felhívás jelent meg még szombaton a Konzuli Szolgálat honlapján.

A Külgazdasági és Külügyiminisztérium alá tartozó szervezet felhívta a magyar állampolgárok figyelmét, „hogy ha mégis az utazás mellett döntenek, vagy a térségben tartózkodnak, kérjük regisztráljanak konzuli védelemre.

Az utazóknak és az országban tartózkodó honfitársainknak azt tanácsoljuk, hogy szorosan kövessék figyelemmel a helyi híreket és a közösségi médiát, és tartsák be a hatóságok utasításait – írta a Konzuli Szolgálat a honlapján.

Hozzátették, amennyiben bárki úgy dönt, hogy a Konzuli Szolgálat felhívása ellenére az országba utazik, vagy ott marad, vegye figyelembe, hogy a biztonsági helyzet következtében a Konzuli Szolgálat nem feltétlenül tudja garantálni a segítségnyújtást!

(Németh Attila )