hirdetés

Elveszítettük  az Unióval vívott harcunk, hisz Navrasics Tibor nem lesz biztos, egyenlőre. Bár a biztos jelölt személyére igent mondtak Brüsszelben, nem a neki szánt területet kapja meg Navracsics Tibor.

 Navracsics Tibor

Navracsics személyére igen, a posztjára azonban nemet mondott Brüsszelben az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottsága- olvasható Jávor Benedek Facebook oldalán.

A Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője azt írta, Navracsics személyét 15 igen, 10 nem szavazattal, 2 tartozkodás mellett fogadta el a bizottság, és „a szocik csak megszavazták”. A jelölt portfóliójára 14 nem, 12 igen szavazat érkezett. Jávor szerint ez azt jelenti, hogy Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének új feladatot kell találnia Navracsics Tibor számára.

Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő azt írta, bár Navracsics Tibor lehet még EU-biztos, biztosan nem az eddig neki ajánlott területen, azaz az ifjúság-, kultúra-, sport- és állampolgári ügyekben.

A liberálisok szövetsége a Twitteren közölte, hogy nemmel szavazott a biztosjelöltre a bizottságban. Két zöldpárti képviselő, Terry Reintke és az osztrák Michel Reimon is hírt adott arról, hogy Navracsics nem kapta meg a neki szánt posztot.