hirdetés

A cseh kormányfőhelyettes szerint ha a schengeni övezet peremén álló országok képtelenek kezelni a menekülthelyzetet, magasabb szintre kell vinni a problémát, és le kell zárni a határokat. Csak a mai napon információink szerint több mint kétezer menekült lépett be Magyarország területére,  ami újabb rekord. 

andrej babis

Azonnal le kell zárni a schengeni övezet külső határait, és ezt az európai területet védeni kell a menekültek beözönlése előtt, a határok védelmébe a NATO-nak is be kellene kapcsolódnia – jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfőhelyettes, pénzügyminiszter.

“Ha megnézzük a térképet, Schengennek különleges formája van. Látjuk, hogy Görögország egyedül áll, míg a következő határ Magyarország. Kérdéses, hogy a macedón vagy a bolgár hadseregnek nincs-e szüksége a NATO segítségére” – mondta Andrej Babis a menekültválság kapcsán kedden Prágában újságírók előtt.

Hangsúlyozta, hogy ha a schengeni határok védelmét a térség szélén álló országok képtelenek kezelni, a problémával magasabb szinten kell foglalkozni.