hirdetés

Mérföldkőhöz érkezett az Instagram, ennek kapcsán pózolt egy képkerettel a fotómegosztót tulajdonló Facebook vezetője. Mark Zuckerberg kedveskedő posztja azt is jelzi, hogy már összesen félmilliárd felhasználója van az oldalnak. Ráadásul a látogatók száma is meghaladja a negyedmilliárdot naponta.

zuckerberg mark-facebook

Már több mint 500 millió aktív felhasználója van az Instagramnak – jelentette be Mark Zuckerberg. Az aktív felhasználók számát jellemzően a havonta legalább egyszer belépő emberekben mérik, jelen esetben a napi szinten aktívak száma is érdekes, hisz 300 millióan legalább 24 óránként megnézik az Instagram alkalmazást.

Az Instagram messze a legnépszerűbb képmegosztó a világon. A Kevin Systrom és Mike Krieger által alapított vállalkozás sztorija kifejezetten érdekes és fordulatos. Systrom például korábban nemet mondott Zuckerberg azon felkérésére, hogy hagyja ott utolsó évében az egyetemet, és fejlesszen jól működő fényképes szolgáltatást. Az egyetem befejezése után inkább megcsinálta magának az Instagramot, amit a Facebook első embere a vezetés többi tagjának megkérdezése nélkül, viszonylag hirtelen vett meg 1 milliárd dollárért.