hirdetés

Mutáns delfinek
2014-08-13 10:53

Kétfejű azaz mutáms delfint vetett a partra a tenger. Egy török egyetem kiállítaná a kétfejű delfint, amelyet hírek szerint Törökország nyugati partjainál, Izmir város közelében egy strandon talált egy nyaraló tornatanár.

kétfejű delfin

Török hírportálok azt jelentették, hogy az Izmirhez közeli Dikili strandján talált állat maradványait átadták az antalyai Akdeniz Egyetemnek, ahol Mehmet Gokoglu tengerbiológus fogja megvizsgálni.

A tudós azonban kedden az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy az egyetemnek fogalma sincs a képen mutogatott kétfejű emlős hollétéről. Tagadta, hogy egyeteme megkapta volna tanulmányozásra a delfinborjút, de hozzátette, ha a pontos helyét megtudják, ki szeretnék állítani a ritka leletet.

Turgul Metin tornatanár elmondta a Turkish Times című lapnak, hogy még a tengerben vette észre part felé sodródó furcsa állatot, s végignézte, amint a tetem a partra sodródott.

Az egyméteres delfinború életkora egy év lehetett. A tanár azt mondta, hogy értesítette a rendőrséget, amely elvitte a tetemet a helyszínről.