hirdetés

Molotov-koktéllal támadtak rendőrökre Párizs mellett egy banda tagjai. A támadásban többen súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

parizsi-molotovMintegy 15 fős csoport Molotov-koktéllal támadt két rendőrautóra a Párizstól 20 kilométerre délre fekvő Viry-Châtillon városában, két rendőr súlyos égési sérülést szenvedett – jelentette szombaton a BFMTV televízió.

A helyszínre kiérkező mentők szerint a rendőrök állapota annyira súlyos, hogy nem lehet őket szállítani.

A francia rendőrszakszervezet szóvivője jól szervezett csoportról beszélt, amellyel, mint fogalmazott polgári gerillaháborút vívtak. Az I-télé hírtelevízió úgy tudja, hogy a támadók vascsövekkel és csődarabokkal is fel voltak fegyverkezve.

A rendőrök egy utcasarkon felállított videokamerát őriztek, amelyet az elmúlt napokban ismételten megrongáltak ismeretlenek. A francia sajtó arról számolt be, hogy a megfigyelő eszközöket a hírhedt La Grande Borne nevű szegénynegyed közelében állították fel, ahol számos lopás történt a közelmúltban.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter szerint a tettesek támadásukat követően azonnal elmenekültek. Két másik rendőr, aki a helyszínre sietett, könnyebben megsebesült.

A múlt hétvégén összetűzés volt a rendőrség és egy csoport fiatal közt, akik össze akarták törni a kamerát.