hirdetés

Halállistája is volt az egyetemi ámokfutónak, szerencsére nem sikerült mindenkit levadásznia. Azonosította a Los Angeles-i rendőrség a Kaliforniai Egyetemen, az UCLA-n elkövetett lövöldözés áldozatait. A merénylő az egyik hallgató volt, aki saját tanárát lőtte le, majd öngyilkos lett, halállistát is találtak nála, és valószínűleg mást is megölt.

UCLA gyilkosság

A Los Angeles-i rendőrség szóvivője, Jenny Houser csütörtökön ismertette az előző napi lövöldözés ügyében indított nyomozás eredményét. E szerint az ámokfutás elkövetője Mainak Sarkar végzős mérnökhallgató volt, aki miután lelőtte volt tanárát, önmaga ellen fordította fegyverét. A megölt tanár, a 39 éves William Klug mechanikai és repülőmérnöki ismereteket oktatott.

A gyilkosság és öngyilkosság okainak teljes feltárása még tart ugyan, de az ABC Televízió kaliforniai helyi adása rendőrségi forrásokra és diákokkal folytatott beszélgetésekre hivatkozva azt jelentette, hogy a tanár és a diák között régóta rossz volt a viszony, és Sarkar nemrégiben azzal vádolta meg oktatóját, hogy ellopta tőle a számítógépes kódját. – Valószínűleg azt hitte, hogy az oktató visszaél az ő számítógépével – fogalmazta az esetről és vélt hátteréről csütörtökön riportot közlő Los Angeles Times.

A Los Angeles Times információi szerint Mainak Sarkar hónapok óta támadta közösségi oldalakon Klugot, „beteg embernek” nevezve a tanárt. „Minden hallgatótársamat arra buzdítom, hogy tartsa magát távol ettől az embertől. Vigyázzatok, kiben bíztok!” – idézi az újság Sarkar egyik májusi bejegyzését.     A mérnökkar hallgatói közül ugyanakkor sokan nagyon rendes embernek és kiváló tanárnak írták le Klugot. – Bátor, lojális, jellemes ember volt –  mondta az egyik hallgató, Peter Gianusso a Los Angeles Timesnak.

A férfi minnesotai otthonát átkutató hatóságok azt is közölték: találtak egy halállistát, és az azon szereplő egyik embert, egy nőt, szintén holtan találták. Őt is agyonlőtték. A listán szereplő másik tanár viszont jól van. Charlie Beck rendőrfőnök szerint a lövöldöző mentális problémákkal küzdhetett.