hirdetés

Milliárdos rablás Lyonban. Fegyveresek megtámadtak és kiraboltak egy pénzszállító furgont pénteken és zsákmányoltak mintegy 4 milliárd forintnyi eurot úgy, hogy egy fegyver sem sült el. A banditák profik voltak. Hasonló eset már történt pont itt, 11 évvel ezelőtt.

 

A rendőrséget reggel 9 órakor értesítették a környéken lakók. Szemtanúk elmondása szerint két autóval érkeztek a fegyveresek, akik elállták a Banque de France épülete elöl induló furgon útját, majd kipakolták belőle a pénzzel teli zsákokat.

A támadók a helyszínen felgyújtották a két autót, amikkel érkeztek, majd két másik kocsival menekültek el, amiket később kiégve megtaláltak a rendőrök Lyon déli részén.

A rablás során egyetlen lövés sem dördült el.

“A kár 9 millió euró azaz több mint 3 milliárd forint” – jelezte a francia ügyészség, hozzátéve, hogy a támadásban senki nem sérült meg.

Az ügyészség bűnszövetkezetben elkövetett fegyveres rablás miatt indított eljárást.

Ez volt a legjelentősebb pénzrablás Franciaországban 2009 novembere óta, amikor szintén Lyonban, szintén a Loomis pénzszállító cég furgonját rabolták ki. Akkor a teherautó sofőrje, Toni Musulin egyszerűen eltűnt a rábízott 11,6 millió euróval (4 milliárd forint).A rendőrök néhány nappal később az összegből mintegy 9 millió eurót megtaláltak egy kocsiban, amit a férfi álnéven bérelt.

( Turi )