hirdetés

Amerikából, Miamiból jelenti kollegánk Horváth Szabolcs, hogy a koronavírus járvány miatt az eddig mindig zsúfolt boltok, szupermarketek, mára üresek . Az óceánparton a beachen tilos fürdeni de ezt a diákok és az emberek nem tartják be, hiába jelenik meg a Nemzeti Gárda. A járvány terjedése pedig napról napra súlyosabb.

Kollegánk Horváth Szabolcs Miamiból jelenti, hogy a helyzet a járvány rohamos terjedése miatt különösen hat a helyiekre.

Florida legzsúfoltabb és legnagyobb szupermarketjében alig alig látni vásárlót. Pedig itt hömpölyögni szokott a tömeg. Árú van bőven, vásárló nincs. Azaz a floridaiak nagy része komolyan veszi a koronavírus veszélyeit. A kép azonban kettős, mert a beachen alig lehet helyet találni. Tömve van. A szünidő miatt ide utazó diákok fittyet hánynak a tiltó táblákra és arra, hogy a Nemzeti Gárda folyamatosan oszlatja a tömeget. A diákok leleményesek és odébb vonulnak, hisz van bőven hely a homokos parton. Azaz ők úgy tűnik nem rettegnek a vírustól, pedig mára már tény kérdése, hogy rájuk is veszélyes ez a kórság- jelentette Miamiból, Horváth Szabolcs az Esti Újság tudósítója.

Az Egyesült Államokban a mai napon átlépte a 30 ezret a koronavírus-fertőzöttek száma, ezzel pedig a csütörtöki 10 755-es esetszámhoz képest gyakorlatilag megháromszorozódott a betegek száma.

A mai napon 30 565-re nőtt a betegek száma az Egyesült Államokban, és eddig összesen 384-en haltak meg a betegségben – írja a CNN. A legtöbb megbetegedést New York államban rögzítették (15 ezer), ahol a ma tesztelt betegek 50%-ában kimutatták a vírust. Csak New York városában 9000 fertőzöttről tudnak.

(Horváth T.Szabolcs )