hirdetés

Ellepik szó szerint Bristolt a meztelen kerekesek. No meg más tüntetők is, többek közt szélsőjobbos szervezetek, akik a menekülteket sem szeretik és lesznek antifasiszta demonstrálók is, akik így egészen biztosan találkozni fognak az angol városkában, és balhé is lesz. Garantáltan.

Around 200 brave cyclists take part in the World Naked Bike Ride in Bristol.   Date: 27/06/15 Photographer: Michael Lloyd/Freelance 07720782684 Reporter:  Copyright: Local World

Három demonstráció is lesz szombaton, az angliai Bristolban. Szélsőjobboldali szervezetek tartanak menekültellenes felvonulást, ellenük antifasiszták tiltakoznak, és ott lesz még egy csomó meztelen biciklista is, akik a közlekedés biztonságosabbá, illetve kerékpárbarátabbá tételéért tekernek.

Ha minden az események szervezőinek tervei szerint alakul, akkor a három csoport nagyjából egyszerre, délután egy óra körül ér majd a College Grennre, vagyis a városháza előtti parkba. Ha mindez még nem lenne elég abszurd, a szélsőséges UKIP párt vezére, Nigel Farage is alig pár száz méterre mond majd beszédet, egy politikai gyűlésen.

Tekintve, hogy októberben hatalmas balhé tört ki egy menekültellenes és egy antifasiszta demonstráció résztvevői között a városban, a rendőrség most is nagy erőkkel készül.