hirdetés

A miniszter szereti a jó és nem igazán olcsó szállodákat. Hende Csaba a honvédség fő embere így nemcsak Párizsban, hanem Brüsszelben is drága luxushotelben szállt meg. Egy estére a legolcsóbb hotel is több mint százezer forint volt, ami azt jelenti, hogy a Lánchídnál található Four Season minőségű, kiemelt komfortú szálláshelyeken tudtak esténként meghúzódni Hendéék.

hende 2

A Blikk három további olyan külföldi utat talált a honvédelmi miniszternél 2011-ben és 2012-ben, amelynél kirívóan magas szállásköltséget számoltak el. Valamennyi esetben Belgium volt az úti cél, és fejenként 120 ezer forintba került egy éjszaka. Hogy pontosan kik is voltak az útitársai, Hende miniszter úrnak azt honvédelmi és nemzetbiztonsági okokra hivatkozva ezúttal sem árulta el a Honvédelmi Minisztérium. Annyit lehet tudni, hogy Siklósi László védelempolitikai helyettes államtitkár tagja volt a delegációnak, őt is csak azért közölték, mert állami vezetőnek számít. Minden útra azonban hárman mentek, de hogy ki volt a harmadik, az honvédelmi titok.

A kiküldött nem vezető kormánytisztviselő nyilván nem magánszemélyként vesz részt a delegációban, hanem a közigazgatási szervezet törvényes működési rendjében jár el mint előkészítő, konzultáló és tanácsadói feladatokat ellátó személy. E feladatát csak úgy tudja ellátni, ha illetéktelen külső befolyástól mentesen dolgozik, vagyis a neve nem kerül nyilvánosságra – írta a honvédelmi tárca.

A brüsszeli utaknál a közös pont az volt, hogy Hende valamennyi esetben az uniós védelmi miniszterek találkozójára ment. Az egyik alkalommal 121 ezer, a másik alkalommal 118 ezer forintba kerül egy főnek a szállás egy éjszakára. A harmadik alkalommal 219 ezer forint volt a szállásköltség, de a minisztérium adataiból nem derül ki világosan, hogy fejenként vagy két főre. Az biztos, hogy más alkalmakkor nemcsak más minisztériumi vezetők, hanem maga Hende Csaba is a töredékét költötte szállásra brüsszeli kiküldetésein.

Tény kérdése,hogy 3-400 euróba olyan kiemelt hotelek kerülnek egy éjszakára mint itthon az egyik legjobb szálloda a Four Season.

Mint köztudomású tény, Hende három évvel ezelőtt Párizsban 252 ezer forintért szállt meg egy éjszakára egyik kolléganőjével, aki azóta már az élettársa lett. A miniszter kísérőjét a honvédelmi tárca szintén honvédelmi okokra hivatkozva nem kívánta elárulni, azonban egy követségi beszámolóból kiderült, hogy a miniszter a titkárságvezetőjét vitte magával az útra.

( Fotó: hir24.hu )