hirdetés

Egy francia hadihajó olyan jeleket észlelt a Földközi-tengeren, amely feltehetően a közel két hete lezuhant EgyptAir utasszállító egyik feketedobozából érkezett.

egyptair

A hírt az egyiptomi közlekedési minisztérium közölte a katasztrófa körülményeit vizsgáló testülettől érkezett információkra hivatkozva. Egyelőre nem tudni, hogy a pilóták beszélgetéseit vagy a repülési adatokat rögzítő feketedoboz jeleit fogták be.

A minisztérium szerint a keresésbe bevont térségbe kedden megérkezett, Laplace nevű francia hajó fogta a jelzéseket a tengerfenékről. Hozzáfűzték, hogy a Deep Ocean Search mélytengeri kutatással foglalkozó vállalat John Lethbridge nevű hajója a héten csatlakozik a kereséshez.

A tengerfelszín alatti kereséshez szükséges berendezésekkel felszerelt Laplace három különleges detektort visz fedélzetén, amelyek képesek fogni és bemérni a feketedobozok jelzéseit. A keresés területét már korábban sikerült egy öt kilométer átmérőjű területre leszűkíteni.

A tárca szerint ha bebizonyosodik, hogy valóban az egyik feketedoboz jeleit észlelték, akkor is egy hetet kell várni, amíg megérkezik a helyszínre az a hajó, amely fel tudja hozni a tengerfenékről a berendezést.