hirdetés

Csak sikerült Blattert,  a FIFA elnökét kibillenteni a bársonyszékéből, ha rövid időre is. A sorozatos botrányok, nyomozások és FBI-vizsgálódás után, ha nehezen is, de 90 napra ideiglenesen felfüggesztették Joseph ‘Sepp’ Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnökét.

platini-batter

A Skynews úgy tudja, hogy a hétfő óta ülésező FIFA etikai bizottsága 90 napra ideiglenesen felfüggesztette elnöki tisztségéből a tejhatalmú és mindenki felett álló elnököt, Blattert, miután a svájci főügyész szeptember végén büntetőeljárást indított a 79 éves vezető ellen. A vád szerint Michel Platini, az UEFA vezetője kétmillió svájci frankot kapott Blattertől 2011 februárjában.

Az, hogy Blattert sikerül-e valóban felfüggeszteni, még függ attól is, hogy a bizottság bírói kamaráját vezető, Hans Joachim Eckhert bíró is rábólint-e az elnök felfüggesztésére. Így elképzelhető, hogy péntektől vezető nélkül marad a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség. Platini esetleges felfüggesztéséről nem esett szó a bizottsági ülésen.

A hírre nyugodtan reagált a veterán sportdiplomata. Blatter tanácsadója, Klaus Stohlker emlékeztetett arra is, hogy ez még csak egy tervezet, amelyet az az etikai bizottság hozott, amelyet Blatter hozott létre. A felfüggesztésről szóló bejelentés néhány órával azután történt, hogy Blatter egy német magazinnak azt mondta, anélkül ítélték el, hogy bármelyik ellene felhozott vádat is bizonyítékkal alátámasztották volna.