hirdetés

Megszökött a kórházi karanténból egy koronavírus gyanújával bevitt beteg Salzburgban. A 31 éves nőt, kisebb hajtóvadászat után a lakásában találták meg a rendőrök. Azt nem tudni, hogy útközben találkozott-e a szökevény más emberekkel és azt esetleg megfertőzte-e.

 

Keddről szerdára virradó éjszaka eltűnt a salzburgi kórházból egy 31 éves nő, akit koronavírus gyanújával különítettek el, írja a Die Presse.

A nő még előző nap önként ment be a német határhoz közeli város kórházába, mert légzési nehézségekre panaszkodott.
Kiderült, hogy január 7-én utazott Tajvanról Új-Zélandra, ahonnan január 26-án repült haza Ausztriába. Már a repülőút során is nehezen lélegzett, de csak napokkal később hívta az egészségügyi forró drótot. A panaszok hallatán azonnal érte küldték a speciális fertőzések kezelésére felszerelt mentőt, amivel a salzburgi egyetemi kórházba szállították.

A koronavírus-gyanús beteg torkából mintát vettek, és megkezdték a vizsgálatokat, de addig is karanténba helyezték. A nő innen szökött meg éjszaka. Eltűnését az éjszakai nővér vette észre, aki hajnali 3 órakor a rutinellenőrzés során nem találta ágyában a pácienst.

Hatalmas erőkkel kezdte meg a keresést a rendőrség, de szerencsére nem kellett sokáig kutatni: a beteg nőt lakásában találták meg, és rögtön vissza is szállították a kórházba.

A 31 éves nő nem az első, akit koronavírus gyanújával vizsgálnak Ausztriában: korábban egy ugyancsak salzburgi házaspárnál merült fel a fertőzés lehetősége, akik szintén légzési nehézségekkel tértek vissza a városba Sanghajból.
Közben úgy tűnik, hogy a vírus terjedése valamennyire csökkent Hupej tartományban, ahonnan a járvány elindult és a kínai sajtó már arról beszél meg van a vírus ellenszere.