hirdetés

Megszökött a börtönből az ukrán milliárdos, akit nemrég adott ki hazánk Ukrajnának. Alekszandr Sepelevet a fegyőrök is segítették, de egyelőre senki sem tudja merre menekülhet. Az ukrán hatóságok szerint Mayaroroszágra szökött a milliárdos.

sepelev

A gyilkosságokkal vádolt milliárdos üzletember egyszer már bujkált Magyarországon, itt fogták el, és hónapokig kiadatási őrizetben volt a feleségével együtt, majd visszaszállították őket Kijevbe. Sepelevet állítólag a börtönből a magas vérnyomás miatt vitték a kijevi börtönkórházba. Ott vasárnap reggel fél 6-kor az őrségparancsnok kíséretében elment zuhanyozni, ám a fürdő helyett az utcára siettek, ahol már várta őket egy autó. A másik két őr, aki Sepelev mellé volt kirendelve, csak 5 óra elteltével jelentette a fogolyszökést – valószínűleg lefizette az őröket.
Állítólag több börtönvezetőt is leváltottak a szökés miatt. Sepelev után hajtóvadászat indult, a rendőröknek azonban nehéz dolguk van, hiszen Sepelev megtervezte a szökését, és 5 óra előnye volt.

A körözés Magyarországra is kiterjedhet, mivel korábban itt bujkált – mondta Fridman Róbert, Szerhij Djadecsko ügyvédje.

Djadecsko volt Sepelev egyik áldozata, akit bérgyilkossal meg akart öletni, ám túlélte a támadást.