hirdetés

Belehalt sérüléseibe a jeruzsálemi melegfelvonulás elleni késeléses támadás egyik áldozata, egy 16 éves lány. A felvonulás résztvevőire már nem először támadó szélsőséges ortodox vallású férfi másik öt embert is megsebesített. Az eset érdekessége, hogy a mostani támadás elött nem sokkal szabadult a késelő.

tel aviv késelés

Meghalt a jeruzsálemi melegfelvonuláson megszúrt lány. A merénylő a hátán szúrta meg a 16 éves lányt, akit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A támadó, egy ultraortodox zsidó szélsőséges még csütörtökön késekkel a kezében a felvonulás résztvevői közé rohant és válogatás nélkül szurkálni kezdett a tömegben, hat embert megsebesítve. A rendőrség még a helyszínen elfogta.

A támadó három héttel ezelőtt szabadult a börtönből,ahol egy 2005-ben, ugyancsak egy melegjogi menet résztvevői ellen elkövetett késeléses támadás miatt kiszabott büntetését töltötte.

A múlt héten egy palesztin család házánál történt, egy gyerek életét kioltó gyújtogatás, valamint a melegfelvonulás elleni támadás hatására az izraeli kormány szigorítja a zsidó szélsőségesek elleni intézkedéseket.

A jövőben velük szemben is alkalmazható lesz az adminisztratív őrizetben tartás, vagyis vádemelés nélküli határozatlan ideig tartó fogva tartás, amit eddig csak a palesztin szélsőségesekkel szemben vetettek be Izraelben.

Szombaton Tel-Avivban, Jeruzsálemben és több más városban ezrek tüntettek a két támadást elítélve.