hirdetés

Meghalt Kanada leghíresebb mormotája. Sőt az egyik legfontosabb élőlénye volt a nagy észak-amerikai országnak Winnipeg Willow. Reggel még répát evett, este azonban már élettelenül találták rá a gondozók a Manitoba tartomány mormotájára. Tragédia a tragédiában, hogy nem érhette meg február 2-át, pedig akkor kellett volna előjönnie.

mormota amerikai

Az 1993-ban forgatott Idétlen időkig című filmből megtudhattuk, miért zseniálisak a mormoták, és miért figyel rájuk mindenki február 2-án. A néphit szerint február 2-án, a tél végén fontos információt tudhatunk meg a mormotáktól: ha az odújukból előmászva meglátják az árnyékukat s megijednek, akkor még hat hétig tart a tél. Ha viszont nem látják az árnyékot, akkor hamarosan tavasz lesz.

Manitoba tartomány lakói idén sajnos nem vehetik igénybe mormotájuk segítségét február 2-án. Winnipeg Willow nem érhette meg a nagy napot, szombaton jobblétre szenderült abban a winnipegi rehabilitációs központban, ahol élt – írja a CBS.

Winnipeg Willow halála váratlanul érte a gondozókat. Közleményükben azt írták, hogy az ötéves mormotán semmi különös nem látszott aznap. Reggel még répát rágcsált, este azonban élettelenül találták. Mindenkinek nagyon fog hiányozni – tették hozzá.