hirdetés

Komoly vádak szólnak az ismert amerikai humorista ellen. A New York Times eheti címlapon 35 nő vállalja az arcával és a nevével, hogy bevallja, az ismert poéngyáros Bill Cosby bedrogozta és megerőszakolta őket.A 36. szék még üres, azokat a megalázott nőket jelképezve, akik még nem vállalták a nyilvánosságot.

bill cosby

A kedves, jóravaló családapa szerepében tetszelgő humorista a 70-es évek óta nyomorította meg a nőket, állítják a sértettek: elhívta őket beszélgetni azzal a szöveggel, hogy segíti majd a karrierjüket. Amikor a helyszínre értek, kiderült, hogy a hivatalos beszélgetés inkább egy kettesben elköltött romantikus vacsora lesz, ahol a híresség beletett valamit a nők italába, majd amikor a drog hatott, megerőszakolta őket.

A teljes történetet régóta próbálják már felgöngyölíteni. Először csak egy nő jelentkezett, aki próbálta megőrizni a névtelenségét, de elindultak a találgatások, így gyanús lett, hogy több áldozat is ugyanolyan történetről számol be a sajtónak. Utóbb kiderült: sajnos mindegyiknek igaza volt.

A szégyenérzet illetve a félelem attól, hogy miként hat majd karrierjükre a nemi erőszak, évtizedekig visszatartotta az áldozatokat attól, hogy valljanak. Többen közülük, főleg a fiatalabb nők, belátták: a szexuális erőszak és az erőszaktevők ellen legnagyobb fegyver a nyilvánosság.