hirdetés

Női vezetője lehet a híres amerikai katonai akadémiának. Barack Obama úgy tűnik, történelmet ír, hisz az amerikai elnök női jelöltet nevezett meg a tekintélyes West Point élére, és amennyiben Cindy Jebb ezredest alkalmasnak találják a pozícióra, az amerikai katonai elitet nevelő akadémia 217 éves történetében először lehet női dékánja az intézménynek.

cindy jebb ezredes west point

A West Point ismét hallat magáról. A híres amerikai katonai akadémia történetében ugyanis először fordulhat elő, hogy az iskolát egy női tiszt irányítsa.

A politikatudományból doktorált Jebb ezredes eddig a társadalomtudományi tanszék vezetője volt. Az akadémia vezetője, Robert Caslen altábornagy közleményben hangsúlyozta, hogy Cindy Jebb az intézményben és a kadétok körében is óriási elismerésnek örvend, és megtiszteltetés, hogy az intézmény hírnevét öregbíti.

A kinevezést a szenátusnak kell jóváhagynia. A New York állam West Point településénél található akadémiát 1802-ben alapították. Ez az Egyesült Államok legrégebbi katonai akadémiája. Évente mintegy kilencszázan kapnak diplomát, és ott képzik az amerikai hadsereg legtöbb tisztjét is.