hirdetés

Még mindig nem találják az eltűnt indiai katonai gépet. Már harmadik napja folytatódott a kutatás a Bengáli-öböl felett egy viharban eltűnt repülőgép után, amelyen 29 katona volt. A kutatás eddig nem vezetett eredményre. Nagy valószínűséggel a gép lezuhant. 

IAF

Magyari idő szerint péntek hajnalban eltűnt egy indiai katonai szállítógép a Bengáli-öböl felett, fedélzetén 29 katonával.

Az Antonov An–32-es repülő az India keleti partján fekvő Csennaiból (régebbi nevén Madrász) szállt fel helyi idő szerint reggel fél kilenckor, és a mianmari partokhoz közeli Andaman- és Nikobar-szigeteken lévő Port Blair támaszpont felé tartott.

Elvileg három órával felszállás után kellett volna leszállnia, de nem érkezett meg az Antonov a 29 fővel. Keresésére azonnal kutató-mentő alakulatok rajzottak szét a Bengáli-öbölben, de egyelőre még nem jártak sikerrel. Míg szombaton viharok nehezítették a kutatást, vasárnap tiszta égbolt mellett folytatódhatott a keresés.

A légierő és a haditengerészet 16 hajót, egy tengeralattjárót és hat repülőgépet küldött az eltűnt gép keresésére. Az indiai légierő (Indian Air Force – IAF) több mint 100 orosz gyártmányú An–32-est tart üzemben; a gép a hatvanas években kifejlesztett An–26-os exportra felturbózott változata, amit a brezsnyevi Szovjetunióval való jó viszony zálogaként rendelt meg Indira Gandhi miniszterelnök. A típus hosszú szolgálati ideje alatt eddig két ízben fordult elő baleset az IAF kötelékeiben, 1986-ban és 2009-ben zuhant le egy-egy gép.