hirdetés

A strasbourgi ámokfutás áldozatainak száma nőtt. Így már három halottja van a lövöldözésnek. A szökésben lévő elkövetőt a hatóságok jól ismerik, hisz volt baja a törvénnyel de még mindig nem találják. .

 

cherif c 2Mint megírtuk,  kedd este egy férfi lövöldözni kezdett a strasbourgi karácsonyi vásár közelében. A támadás halálos áldozatainak száma a legfrissebb, megerősített információk szerint háromra növekedett, emellett tizenketten megsérültek, közülük hat ember állapota súlyos. Ezen kívül a legnagyobb problémát a még mindig szökésben lévő elkövető jelenti, akit a rendőrség nagy erőkkel keres azóta is.

A Le Figaro szerint a merénylet mögött a 29 éves, helyi születésű Chérif C. áll, akinek korábban is voltak már törvénysértései, főleg rablások miatt. A férfi a BFM TV információ szerint radikalizálódása miatt S-es minősítést kapott, s rajta volt a lehetséges terrorfenyegetést jelentő emberek listáján. Tegnap reggel is házkutatást tartottak nála (fegyveres rablás és emberölési kísérlet miatt), de a férfit nem találták meg a helyszínen, ahol viszont gránátokra bukkantak.

A terrorkészültséget a legmagasabb fokúra emelték egész Franciaországban, Párizsban összeült a válságtanács. A belügyminiszter, Christophe Castaner Strasbourgban tartott éjjel sajtótájékoztatót, ahol többek közt elmondta, a férfi három helyen nyitott tüzet, majd a karácsonyi vásárt védő katonákkal került tűzharcba. A támadót ugyan sikerült megsebesíteni, ám ennek ellenére elmenekült, így a polgármester arra kérte az embereket, ha tehetik, inkább maradjanak otthon. Szerdán – karácsonyi vásárral ellentétben – az iskolák ugyan kinyitnak majd, de a szülőkre bízzák a döntést, elengedik-e gyermekeiket az intézményekbe.