hirdetés

A múlt heti Atatürk reptéren elkövetett merénylettel kapcsolatban immár 30-ra emelkedett a letartóztatottak száma. Vasárnap 13 ember került börtönbe, kedden pedig újabb 17 gyanúsítottat vettek őrizetbe, köztük 11 külföldi állampolgár is van.

Atatürk repülőtér merényletA most őrizetbe vett 17 gyanúsítottat terrorszervezetben való részvétellel vádolják – jelentette a Dogan hírügynökség.

A hatóságok szerint az Atatürk reptéren történt hármas merénylet volt a legvéresebb incidens az idei  törökországi támadássorozatban, amelyet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet hajtott végre.

Az isztambuli Atatürk reptéren három öngyilkos merénylő követett el terrortámadást múlt kedden. Ennek során 45-en vesztették életüket, továbbá 236-an sebesültek meg. A reptér külső területénél három  merénylő nyitott tüzet, majd a pánikot kihasználva ketten bejutottak a reptérre és felrobbantották magukat. A harmadik elkövető a nemzetközi terminál bejáratánál robbantott.

A feltételezett robbantók közül ketten orosz állampolgársággal rendelkeztek – számolt be múlt héten a török állami hírügynökség, az Anadolu, de a török hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az értesülést. Egy török tisztviselő állítása szerint a támadók orosz, üzbég és kirgiz állampolgárságúak voltak.