hirdetés

Fellebbezett a kiadatása ellen a szerelmi bánatában gyilkoló román orvos. A kiadatása így jó időre, hosszú hónapokkal is elhúzódhat. Ráadásul csak bizonyos feltételekkel adnák ki Magyarországnak a mészáros orvost.

gyilkos dokiA nyíregyházi nőt meggyilkoló és annak férjét életveszélyesen megsebesítő román orvos kiadatása jó ideig el fog húzódni, ez már biztos. A gyerekek előtt vérengző férfi ugyanis nem járult hozzá kiadatásához. Az eljárás így hosszan elhúzódhat, akár egy évig is eltarthat, ráadásul a Kolozsvári Táblabíróság is feltételt szabott a kiadatásnak.
A kiadatási dosszié várhatóan jövő héten jut el Bukarestbe, és megjósolhatatlan, hogy mikorra tűzik ki az első tárgyalás időpontját – mondta a férfi ügyvédje.
Ráadásul a kolozsvári táblabíróság a kiadás feltételeként a következőt szabta meg. Honlapjukon közzétett ítéletükben az áll, hogy az orvost kiadatása után Magyarországon állítják bíróság elé, de ha szabadságvesztésre ítélik, akkor Romániában fogja letölteni a börtönbüntetését.
A kiadatást alapfokon elrendelő Kolozsvári Táblabíróság szóvivője azt mondta, az orvos jelenleg a kolozsvári rendőrség fogdájában van, és várhatóan ott is marad a jogerős ítéletig.

Mint közismert, a doktor által meglőtt nő meghalt, a férje még mindig életveszélyes állapotban van. A szon.hu úgy értesült, hogy a nő többször is kért távolságtartási végzést a férfira, mert zaklatta őt. A rendőrség erről a nyomozás érdekeire hivatkozva nem nyilatkozott a lapnak, ám a bíróságtól megtudták, hogy nem volt ilyen végzés érvényben.