hirdetés

Dániában is van baj bőven, s ott is van, aki egyenesen gyűlöli a migránsokat, főleg a neonácik. Így feljelentették Daniel Carlsent, a Dánok Pártjának vezetőjét, miután megsértette Dánia rasszizmus elleni törvényét azzal, hogy „migránssprayt” osztogatott az embereknek.

migrans-sprayHatalmas felháborodást váltott ki a nemzetközi és hazai közvéleményből is, hogy a dán pártelnök Haderslev utcáin több mint száz sprayt osztott szét, ami kifejezetten a migránsok ellen készült. A flakonokban eredetileg hajspray található, de a borítást úgy címkézték át, hogy azt a dánok „jogszerűen” és „hatékonyan” használhatják a menekültek és menedékkérők ellen.

A TV Syd-nek a jütlandi rendőrség megerősítette, rasszizmus miatt emeltek vádat a pártelnök Carlsen ellen. A pártvezető, aki korábban egy náci párt tagja volt, „politikai színháznak” nevezte a rendőrségi eljárást.

Úgy gondolom, ez egy nagyon csekély ügy. Osztogattunk néhány átcímkézett hajsprayt, szóval kétlem, hogy bármi miatt el tudnának ítélni – fogalmazott.

Elmondása szerint a „migránssprayvel” csak a városban élő embereket próbálták megnyugtatni, hiszen Haderslevben egy menekültközpontban mintegy 140 menedékkérőt szállásoltak el.

Pár hónapja olyan hírek láttak napvilágot, mely szerint néhány helybéli nőt a központban lakó migránsok támadtak meg.