hirdetés

Hihetetlen, már a hetedik a magyar legénység. Az Atlanti-óceánon jó tempóban halad a Spirit of Hungary a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen, ahol még három hét emberfeletti küzdelem vár Fa Nándorra és új-zélandi társára.

spirit of hungary

A magyar hajós boldog, hogy megkerülte a Horn-fokot, melyet az tesz különösen értékessé, hogy nem csupán egyik oldalról a másikra hajózott át, hanem előtte a teljes déli óceáni kört körbevitorlázta. Fa Nándor hangsúlyozta, hogy a Horn-fok elérését megelőző öt-hat hét nagyon kemény volt, s ennek a csúcspontja volt Dél-Amerika legdélebbi pontjának megkerülése.

Természetesen érzi az ember ezt a több mint két hónapnyi vitorlázást itt az óceánon, annak ellenére, hogy igyekszünk karban tartani magunkat, de sok idő ez kint a vízen, s nekünk eléggé kemény utunk volt mindenféle szempontból, technikailag és taktikailag is – mondta Fa Nándor.

A magyar hajó legénysége fárad, de annyira nem, hogy ez problémát okozna. Jelenleg Fa és hajóstársa, az új-zélandi Conrad  Colman is élvezi, hogy kapaszkodnak fel az Atlanti-óceánon. A magyar tervezésű hajó kiválóan bizonyít, minden rendben van vele. A Spirit of Hungary a hetedik helyen halad a versenyben, a hatodik Renault Captur-től közel 1200, míg az éllovas Cheminées Pujoulat-tól több mint 4700 tengeri mérföldre leszakadva.