hirdetés

Tovább szedi áldozatait a bukaresti tűzvész. Immáron hatvanra emelkedett a halottak száma, mert az egyik Ausztriában kezelt beteg is meghalt. Mint ismert, három hete, október 30-án a bukaresti Collectiv klubban történt a szörnyű tragédia.

 koncerttűz

Az elmúlt napokban Németországban, valamint a bukaresti plasztikai sebészeti és égési sérültek ápolására szakosodott kórházban is életét vesztette a tűzvész egy-egy sérültje.

Mint ismeretes, október 30-án a bukaresti Collectiv nevezetű szórakozóhelyen egy rockkoncerten használt tűzijáték miatt lobbant lángra a terem gyúlékony anyagból készült hangszigetelése. A helyiségnek nem voltak rendes vészkijáratai. A rendezvény több száz résztvevője közül sokan nem tudtak idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton. A tragédia éjszakáján 27-en haltak meg, több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba.

A román egészségügyi minisztérium közleménye szerint a Romániában ápolt sérültek közül 10 állapota továbbra is válságos. A november 30-i tűzvész 40 sérültjét ápolják különböző bukaresti kórházakban, 39-et külföldi kórházak vettek át, 38-at pedig hazaengedtek.