hirdetés

Nem tudni, mitől gyulladt ki és lángol az orosz védelmi minisztérium épülete, Moszkva belvárosában. A tüzet a legmagasabb, ötös fokozatúnak minősítették, és rengeteg tűzoltó munkálkodik, hogy eloltsa a lángokat.

 

orosz védelmi minisztérium

Az épület minden helyiségét már vízzel öntözik. A tűz fenyegeti a híres orosz Zsukov marsall múzeummá alakított irodáját is, amelynek megvédésére most nagy erőkkel összpontosítanak. Talán ez a legfontosabb, hisz a többi lángoló 3500 m²-t eloltani lehetetlenség. A történelmi jelentőségű iroda megmentése azonban most mindennél fontosabb az oroszoknak.

A lángok a födémeken keresztül a épület harmadik, negyedik és ötödik emeletére is átterjedtek. A katasztrófavédelem egyik munkatársa az Interfax orosz hírügynökségnek azt mondta: a tüzet az épület elektromos hálózatának hibája okozhatta, de ez még nem biztos.

Az RT cikke szerint az épületből legalább 37 embert menekítettek ki. Az eddigi információk alapján senki sem sérült meg.

A TASZSZ arról számolt be, hogy a védelmi minisztérium épületének 3500 négyzetméternyi területe áll lángokban. Egy illetékes szerint a tűz oltását az erős szél is nehezíti, ami miatt könnyen továbbterjednek a lángok az épület régi, fából készült födémjei közt.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint 253 személy és 72 technikai eszköz vesz részt az oltásban, de növelni fogják a létszámot. Egy tűzoltó hőgutát kapott, de a helyszínen ellátták.

(Fotó: V. Vlagyimir)