hirdetés

Komoly bajba kerültek az ex-amerikai elnök által felhergelt és a Capitoliumot lerohanó tüntetők. Az elképesztő ostromban egy rendőr belehalt. Az ügyet az FBI vette át és nem lesz irgalom, nem lesz mentelmi jog, nem lesz mutyi.

 

A szerdán Trump-szimpatizánsok által megostromolt Capitoliumban komolyan megsérült az egyik szolgálatot ellátó rendőr, Brian Sicknick. Sérülései annyira komolyak voltak, hogy csütörtök este fél tízkor meghalt.

A rendőr halálának ügyét a washingtoni rendőrség gyilkossági részlege, a capitoliumi rendőrség és a szövetségi partnerei vizsgálják ki.

Sicknick a szerdai zavargások kezelésén dolgozott, amikor az Egyesült Államok Capitoliumában megsérült a tüntetőkkel való fizikai konfliktus során. A sérülés után visszatért az irodájába, majd összeesett. Társai a helyi kórházba vitték, ahol belehalt sérüléseibe.– olvasható a testület közleményében.

Brian Sicknick 2008 júliusától volt tagja a Capitolium rendőrségének. A testület vezetője, Steven Sund lemondott a zavargások után. Közleménye szerint az épületet és a közrendet védő rendőröket folyamatosan vascsövekkel és egyéb fegyverekkel támadták a tüntetők.

Brian Sicknick az ötödik ember, aki a szerdai zavargások következményében halt meg.

Az Esti Újság kiküldött amerikai tudósítója Nagy Attila közölte, hogy a zavargásokban résztvevő személyeknek sorra mondanak fel a munkáltatóik.

Mindez érthető, hisz a gyilkossági ügyben, amelyben egy rendőr meghalt már az FBI is nyomoz. A nyomozók pedig ilyen esetekben az azonosított tüntetők munkáltatóit, rokonait, barátait mind kihallgatják. Sőt még az esetleges főbérlőiket is és itt ezt nem szeretik az emberek, hisz ahol az FBI megjelenik az nem jó ómen és senki sem szeretne feleslegesen képbe kerülni a hatóságoknál. Ez is természetes reakció, hisz itt egy rendőr egy autóst csak úgy nem állít meg. Ahhoz komoly érv kell. Száguldozás a belvárosban, cikk cakkban való vezetés vagy még rosszabb. Ez a demokrácia egyik alapja, hogy feleslegesen nem igazoltatjuk, nem feszélyezzük az embereket, hanem vigyázunk rájuk. -mondta amerikai tudósítónk Nagy Attila.

( nagy a.)