hirdetés

Még augusztusban az Egyesült Államokból indult el a bohócjelmezes bűnözés, azóta a jelenség már szinte bejárta a világot, Brazíliából, Ausztráliából, Nagy-Britanniából, Svédországból, Németországból és most már a szomszédos Ausztriából is érkeztek hírek bohóctámadásokról. Az elmúlt négy nap során négy osztrák tartományban –  Stájerországban, Karintiában, Salzburgban és Tirolban –  is történt ilyen eset.

horror-bohocHétfőn este a felső-stájerországi Mürzzuschlag településen egy 16 éves lánynak menekülnie kellett egy bohócjelmezes támadó elől. A lány két barátjával együtt egy mélygarázs felé tartott, amikor a maszkos támadó ráijesztett. Menekülés közben a lány leesett a lépcsőről, sérülését kórházban látták el. A nyomozás eddig ott is eredménytelenül zajlott, így a rendőrség a lakosság segítségét kérte.

A hétvégén az Inn-völgyi Schwaz városban csaptak le a horrorbohócok a rendőrség tájékoztatása szerint: két jelmezes egy bokorból ugrott ki, és ráijesztett egy fiúra, harmadik társuk pedig menekülés közben baseballütővel támadta meg. A 19 éves fiatal megsérült, a tettesek ellen nyomozást indítottak.

Vasárnap este a karintiai Feldkirchenben egy nőre ijesztett rá egy bohócnak öltözött férfi. Vasárnap késő este ugyanebben a tartományban, Villach városban egy 16 éves diáklányt futás közben ijesztett meg egy horrorbohóc. Az áldozat bokorba zuhant, sérülése miatt kórházba vitték. A rendőrség testi sértés miatt nyomoz.

Pénteken a salzburgi Bischofshofenben egy bohócjelmezbe öltözött, 14 éves fiatalt állítottak elő, mert meg akart állítani egy autót, és eközben egy barátjával le akarta fényképeztetni magát. Vallomása szerint mindazonáltal senkit nem akart megijeszteni. A tartomány további két településén, Grödigben és Gollingban több 15-18 éves fiatalt hallgatott ki a rendőrség, mivel jelmezben ijesztgetni akarták az embereket, és mindezt a közösségi média felületein akarták közzétenni.

A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a beöltözésnek nem, azonban az ijesztgetésnek büntetőjogi következménye lehet, és testi sértés vagy fenyegetés miatt eljárást indíthatnak.