hirdetés

Úgy tűnik Magyarország nélkül lesz olajembargó bevezetve Oroszországgal szemben. Az EU több illetékese is úgy értékeli közel a megállapodás. Robert Habeck német alkancellár is ezt erősítette meg, azaz hamarosan leáll az orosz olaj Európába való szállítása.

Mint ismeretes Magyarország nem tudja elfogadni az Eu javaslatot, mert nagy a függőség az orosz olaj miatt. Persze sok sok euro milliárdért azért le tudunk mondani Putyin fekete aranyáról, ami érdekes. Érdekes, mert , ha van pénz Brüsszeltől akkor már nem gond az orosz olaj leállítása, ha nincs pénz akkor meg baj. Értjük mi ezt, ez a politikusok cica harca.

Robert Habeck német alkancellár, gazdasági miniszter szerint elérhető közelségbe került a megállapodás az orosz kőolaj európai uniós embargójáról – közölte a politikus a ZDF híradójában.

Már csak néhány tagállam, mindenekelőtt Magyarország jelez problémákat – jelentette ki Habeck, hozzátéve, hogy tudomásul kell venni, hogy országonként eltérő a függőség az orosz kőolajimporttól. Elmondása szerint lehetséges olyan megoldás, amely figyelembe veszi ezeket a különbségeket, de ehhez „Magyarországon is történni kell valaminek”.
Hangsúlyozta, hogy az embargó önmagában nem elég, mert nem gyengíti automatikusan Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Ezt mutatja, hogy az Egyesült Államokban elrendelt embargó hatására emelkedésnek indult az olaj világpiaci ára, vagyis „Putyin az utóbbi hetekben kevesebb olajat adott el, de több bevétele keletkezett”.

( Nagy Attila)