hirdetés

Magyar gyártmányú speciális lőszereket használták azok a bérgyilkosok, akik az ukrán államfő tanácsadóját akarták megölni. A hatóságok komoly hajtóvadászatot indítottak a tettesek kézre kerítésére. Így mindenképp vannak már magyar szálai a politikai bérgyilkossági kísérletnek.

 

Magyar gyártmányú, speciális lőszert használtak az ukrán államfő  tanácsadója elleni merénylők. A gyilkossági kísérlet helyszínén talált 20 töltény mindegyikét Magyarországon gyártották – írja a Kárpátinfo a belügyminiszter-helyettesre hivatkozva.

Jevhenyij Jenyin szerint a támadók 7,62-es kaliberű magyar lőszert használtak. A hatóságok megpróbálják kideríteni, azok hogyan, mikor kerültek Ukrajnába, ahol ilyet nem is gyártanak. A belügyminiszter első helyettese nem zárta ki, hogy a lőszereket becsempészték. Azt mondta, Szerhij Sefir autóját 12 találat érte, két golyót a sofőr testéből távolítottak el.

Volodimir Zelenszkij főtanácsadója sértetlen maradt, sofőrjét intenzív osztályon ápolják. A merénylet után a rendőrség hajtóvadászatot indított a tettesek kézre kerítésére.

A New Yorkban tartózkodó államfő jelezte, miután elmondja beszédét az ENSZ közgyűlésén, azonnal hazautazik. Az államfő szerint a merénylők neki üzentek, amikor rálőttek barátja kocsijára, de nem hátrál meg, nem befolyásolja a gazdaság kifehérítésére, a bűnözés és a befolyásos pénzügyi csoportok ellen indított harcában.

Az Elnöki Hivatal vezetője közölte, a Szerhij Sefir elleni merénylet kihívást jelent Volodimir Zelenszkijnek és csapatának, így egész Ukrajnának. Andrij Jermak Facebook-oldalán azt írta, a kihívást elfogadják, arra közös választ adnak, sem a merénylők, sem a megrendelő nem úszhatja meg a büntetést.

( cs.t.-h.sz.)