hirdetés

Magyar halottak Donyeckben
2014-05-27 12:01

Már magyarok is meghaltak a donyecki harcokban. A donyecki harcokban eddig három kárpátaljai magyar fiatal vesztette életét: ketten Bátyuból és egy Mezőpapiból – értesült meg nem erősített sajtóhírekből a Magyarok Világszövetsége . A szervezet tiltakozik a magyarok konfliktusba kényszerítése miatt, és az anyaországiak segítségét kéri.

Mint az MVSZ közleményében írja, az áldozatok családjait állítólag felszólították , hogy a holttesteket saját költségükön hozassák haza. ‘A Magyarok Világszövetsége a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy a kárpátaljai magyar fiatalokat az ukrajnai konfliktusokban ágyútölteléknek használják’ – hangsúlyozza a szövetség, kérve tagjait, hogy számoljanak be minden esetről, amikor magyar fiatalokat vetnek be az ukrajnai harcokban.
Emellett sajnos két civil is meghalt Donyeck városában, a szakadár fegyveresek és az ukrán haderő összecsapásai során: az áldozatokkal eltévedt gránátok végeztek, egy gyerek és egy felnőtt pedig megsérült a robbanással járó szilánkoktól.